divendres, 2 de juny del 2017

Excursió de Cicle Superior al Tren del Ciment, els jardins d'Artigues i les mines de Sant Corneli (30.5)

Ahir les i els alumnes de Cicle Superior vam anar a fer una ruta per l'Alt Berguedà. 

Vam sortir de l'escola a dos quarts de deu i ens vam dirigir al tren del ciment, a la Pobla de Lillet. Vam esmorzar i vam pujar al tren, que ens va dur fins als jardins d'Artigues. Vam poder veure els jardins d'Artigues i ens van explicar la història dels jardins. Vam parlar d'Antoni Gaudí, Eusebi Güell i els senyors Artigues. Tot i que va ploure una mica, vam poder veure'ls bé i vam buscar unes peces que ens van servir per entendre millor la història dels jardins.

Seguidament vam tornar a agafar el tren per pujar al Museu del Ciment, on vam poder entrar a veure'l i ens van explicar l'evolució del ciment i  també, la volta catalana.

A continuació vam anar cap a St. Corneli, on vam dinar al parc. Vam jugar una estona i ens van ensenyar el Museu de les Mines i... vam poder entrar a la mina amb una vagoneta! Allà ens van explicar la vida dels miners i les seves condicions de treball. Vam poder veure com eren els seves cases, els serveis que tenia St. Corneli...

Va ser un dia molt intens i vam aprendre moltes coses!



Per veure les fotos, feu click aquí. Hem d'agrair a la Júlia Peñacorada la cessió d'algunes de les fotos que hi ha a l'àlbum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada