dissabte, 5 de novembre del 2016

Un codi QR per accedir al bloc


Aquests darrers dies als alumnes de Primària els hem anat passant un codi QR que s'han enganxat a l'agenda o a la carpeta que fan servir per portar els deures a casa (els alumnes de CI). Des de l'escola hem detectat la necessitat de crear-lo perquè hem vist que cada vegada hi ha més usuàris que accedeixen al bloc des dels seus terminals mòbils.


Què és un codi QR?
El codi QR (sigla provinent de l'anglès Quick Response o resposta ràpida) és un sistema per emmagatzemar informació en una matriu quadrada de punts dissenyada per ser llegida amb la càmera d'un SmartPhone o tauleta tàctil?


Què necessites per llegir-lo?

Per llegir-lo necessiteu descarregar alguna App que permeti identificar-lo a través de la càmera del telèfon o tauleta. Hi ha moltes aplicacions gratuïtes que compleixen aquesta funció a la perfecció, només cal buscar-ho a la Play Store en el cas d'Androis i l'App Store en el cas de iOS.

Com funciona?
Una vegada obres l'App que t'has descarregat la càmera llegeix el codi QR i et porta directament a la pàgina del blog de l'escola de La Valldan sense haver d'escriure la direcció web


Alguna cosa més?
Sí. Has de tenir en compte que la versió del bloc que pots veure en un telèfon o una tauleta és una mica més reduïda i hi ha menys informació. Per exemple, no es pot veure el lateral dret on hi ha el menú de menjador i alguns altres documents del centre i/o enllaços a temes del bloc. 

Malgrat això sempre li podeu dir l'opció de "Disseny web" i veureu tota la informació disponible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada